Daniela Marina Cândea - traducator si interpret autorizat franceza & spaniola
» Despre mine

Absolventă a Facultăţii de Limbi Moderne Aplicate si a masteratului de interpretariat de conferinţă din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cu burse de studiu la Sorbona, Paris şi la Facultatea din Nisa şi stagiu de practică la Instituţiile Uniunii Europene din Bruxelles. Educaţia mi-a permis sa dobândesc cunoştinţele teoretice şi practice privind traducerile şi interpretariatul. După finalizarea studiilor am obţinut autorizaţia de traducător şi interpret eliberată de Ministerul Justiţiei prin care se atestă calitatea de traducător autorizat şi care permite desfăşurarea acestei activităţi.

 

Mi-am început activitatea ca traducător şi interpret imediat după finalizarea studiilor, acesta fiind primul şi singurul meu loc de muncă, dedicându-mă în totalitate profesiei mele. Autosuficienţa nu mă caracterizează, prin urmare îmi propun în permanenţă să îmi îmbunătăţesc munca prin cursuri, stagii şi programe de calculator de ultimă oră destinate traducătorilor.

 

Traducerile legalizate, în regim de PFA, reprezintă doar o mică parte din activitatea mea, întrucât am acordat o atenţie deosebită traducerilor cu limbaj specializat ce necesită o muncă temeinică de documentare şi utilizarea programelor moderne ce permit realizarea de memorii de traduceri utile pentru o terminologie corectă şi uniformă. Pentru a putea răspunde solicitărilor de servicii profesionale, în 2010 am înfiinţat societatea DDN IDIOM CREATIV SRL ce are ca obiect de activitate traducerile scrise şi orale. Prin aceasta, pot oferi o colaborarea mai extinsă decât în cazul organizării ca PFA.

 

În prezent am 7 ani de experienţă în traduceri şi interpretariat şi portofoliul meu de clienţi este în continuă creştere. Am avut ocazia să realizez traduceri din diverse domenii, pentru instituţii publice, persoane juridice şi persoane fizice. Am lucrat de asemenea ca şi interpret în instanţă şi în cadrul unor proiecte pentru firme de prestigiu precum: Michelin, Bosch şi Kronospan.

 

Profesionalismul este asigurat de educaţia şi formarea de care am beneficiat şi este demonstrat de portofoliul de clienţi.

 

Colaboratori
Notar public
Luha Vasile
Avocat definitiv
Gherman Amalia Maria
Traducator si translator limba greaca
Mis Roxana - Gratiana
Stiri
Stiri utile
Producator ulei vegetal pur
Carmita Classic